Další plaketa putovala do Plzně

Zástupkyně SVD Hodonínská 53 a 55 s plaketou Náš soused je netopýr.

Další památeční plaketa „Náš soused je netopýr“ byla v sobotu udělena paní Olze Franclové – Kalouskové  a SVD Hodonínská 53 a 55 v Plzni.

Plzeňské sídliště Vinice, jehož je dům součástí, je významná lokalita výskytu netopýrů rezavých. Netopýři zde již minimálně pět let využívají spáry mezi panely a místy i podstřeší domů, mezi vhodnými úkryty se pod vlivem různých faktorů stěhují a využívají je během celého roku.

V domě čp. 53 a 55 v ulici Hodonínská netopýři využívali několik spár mezi panely,     a to v každém období svého životního cyklu. Zároveň však bylo také řešeno několik stížností v souvislosti s úkryty netopýrů v blízkosti oken.  V roce 2011 proběhlo zateplení domu formou utěsnění spár. Paní Franclová – Kalousková jako předsedkyně sdružení vlastníků dokázala prosadit zákonný postup a instalaci pěti dřevocementových budek pro netopýry na východním boku domu jako kompenzaci za ztracené úkryty ve spárách, které se nacházely na nevhodných místech.Budka pro netopýry na panel. domě v Plzni